30.11.2023 г., 23:20 ч.

Писмо от омагьосания кръг 

  Поезия
146 1 0

ПИСМО ОТ ОМАГЬОСАНИЯ КРЪГ

 

… кога ще се измъкна, аз не зная, от своя вечно омагьосан кръг? –

все в смислите на този свят дълбая и лутам се из тях – един карък,

цял ден приемам празното за пълно – а пълното го няма въобще,

и – ето ме! – вървя сега по хълма, и Пътят ме търкаля към стоте,

простих се вече с купища илюзии, безсмислени химери и мечти,

 

и в Нищото животът се тътрузи! – пред двете ми объхтани пети,

дали нахраних синове и внуци със римите, що писах ги в зори,

и в неосъществени революции погиваха мечтите ми добри?

Не зная със какво съм ви потребен? Не е ли време да си замълча?

За вас стаих една коричка хлебец от малката ми Божия бохча.

 

30 ноемврий 2023 г.

гр. Варна, 18, 35 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??