Писмо от вила "Чайка"
До Амалия
Адресът ми е: Балчик, вила "Чайка".
Искаш ли да дойдеш вече при мен?
Много искам тук да станеш майка,
заедно да срещнем радостния ден.
Във вила "Чайка" имам вече стая,
с креват и печка - "циганска любов".
Идвам, вземам те и няма да се мая,
защото домът ни тука вече е готов.
Стаята е светла, но доста студена,
е, имаме печка и много дърва.
Прозорците са малко заскрежени,
но на нас нали ни ври кръвта!
Ще изкараме тука тази зима,
а напролет отиваме в "городока".
Там ще бъдем вече трима,
квартирата ще бъде по-широка.
1952 год.
© Асен Стефанов Всички права запазени