14.03.2019 г., 9:05 ч.

Писмо след света 

  Поезия » Философска
364 0 2

Аз научих какво е душата,
и получих подарък от теб.
Тази тиха игра на съдбата
я играем – войници на лед.

Аз, вало̀г за изказани думи,
тъй дълбок и немирен сега,
се топя, а човешките глуми
като с гуми изтриват света.

Аз за вас съм скала, а линея.
Като пролетен дъжд ще летя.
Като грим на жена. Като фея.
Като хвърлен букет от цветя.

Аз без глас ще успея да пея,
и ще лея слова след слова.
На върха на нощта ще изгрея,
и ще тлея дори след света.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Димитър, Димитър...всичко ще стане точно както си го казал! Поздрави!
  • Аплодисменти!
Предложения
: ??:??