Писна ми от простотия,
писна ми от тази съсипия.
Ти за другите да се раздаваш,
а насреща си само злоба да получаваш.
Няма близки, няма и роднини,
всичко свършва в тез напрегнати години,
всички със злоба са заредени
и към другите изсипват я разярени.
Изсипват те небивала помия,
не живот, а вечната голгота
превърна се на човека живота.
Човек, това звучало гордо,
а сега човеци не останаха, само сенки и прах.
Писна ми да бъда потърпевша
в този скапан кръговрат.
Искам аз да съм реална
в този, в истинския свят.
Няма вече реверанси,
няма болка и сълзи.
Има само красиви романси,
искрени и сбъднати мечти,
които заедно ще сътворим.
На децата ми…
© Мимчо Всички права запазени