Днес съм седнал с поглед чист,
с молив, стиснат във юмруче,
пиша, пиша върху лист
как отново искам куче.
Мамо, тате, дума давам -
всяка сутрин точно в седем,
чинно, твърдо аз ще ставам,
ще го водя в парка денем.
Вечер с него ще играя,
с моя топка ще го гоня,
негов номер ще ви смае
ще е рицар, но без броня!
Как ли само ще пътува
от Лапландия до тук?
Всяка вечер го сънувам,
стиснал палчето в юмрук!
© Bo Boteva Всички права запазени