23.10.2008 г., 13:22 ч.

Питам 

  Поезия » Любовна
565 0 9

ПИТАМ

Защо сега те срещнах?

                 Чак сега?!

Защо живях до днес

               от никой неразбрана?

За мен светът

                 бе болка и тъга...

Ти как ще излекуваш

             живата ми рана?!

Ще напоиш ли

           сухите треви,

с които е обрасъл

           пътят ми самотен?

Отдавна леден

               облак ме обви...

С какво ще сгрееш

            всеки минал спомен?

И... питам те,

            в годините напред

ще задържиш ли

              мойта длан гореща?

Дали ще е последен

             тоз куплет...

И... струвала ли си е

                тази късна среща?!

 

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??