14.10.2007 г., 12:02 ч.

Питанка... 

  Поезия
568 0 10
***
Искаш ли да разчупя
една кафява стъклена обувка
на тринайсет?...
Да принеса в жертва десет
и три да посея на твоя таван...
да украся стаята ти
с моето кресло
и да викам от ужас,
когато се почука
на вратата ти?...

Можеш да се чудиш
къде съм скрила последната цигара...
върху малката стрелка
на ръчния си часовник
или в белия си дроб...

Странно е, когато притъмнее
от твоята страна на града...
Уличните кучета притихват
до сами леглото, в тялото ти...

Въглищата в печката
не горят с жълт пламък...
Давят се...
по-скоро нагръчкват себе си...

© Арлина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??