20.12.2017 г., 0:59 ч.  

Пито-платено 

  Поезия » Любовна
496 1 0

Защо ми проклинаш

метежния поглед,

че ти си слаб

и отвръщаш очи?

 

Защо проклинаш

косите ми черни,

че мрак сънуваш

в светли дни?


Защо проклинаш

нозете ми бели,

в жупел и пепел –

танцувам сама. 

 

Закълни ми

коронния номер,

със замах на царица напускам сега.

 

Всичко е пито – платено,

затварям и тази врата.

По повод на твойте клетви –

и Дяволът има жена.

 

 

© Натали П. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??