15.01.2021 г., 15:07 ч.  

Пиян 

  Поезия » Хумористична
591 0 5

Пих уиски с мокър лед и

яви ми се момичето - Късмет. 

Тя, налива по едно на минута, пет. 

За Хаваите, купих й билет. 

 

Ох! Замая ми главата!

После метна двата крака

върху черният диван, 

не помръднах аз от срам!

 

Тя, налива ми с буркан - 

топъл лед, студено "вино" . 

Може и да е обратно. 

Аз, нали съм мъничко пиян. 

 

Тя, красавицата дивна

стана ми, блаженна, свидна. 

Бързо ме наби с бельото, 

че заспал съм под леглото. 

 

Нея я държат  краката - 

уж не пие, а се бие. 

Много ме боли главата

от тоз удар в стената. 

 

Аз, нали съм лекичко пиян

щом съм весел и засмян. 

Той, ледът ми под краката

разиграва си шегата. 

 

Падам, ставам все под лед. 

Няма как да съм превзет. 

Тя, затръшна ми вратата. 

И прокле ме с ръката! 

 

Ах! Дано да пекне слънце, 

да стопи леда жесток. 

Аз, нали съм хубав, синеок

Няма да съм вече смок - слепок! 

© Мария Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви! Затова, че прочетохте и споделихте мнение! Важно е!
  • Браво,много ми хареса!
  • предлагам да е "върху цветния диван"
  • Ха-ха, сети ме за старо гадже, което на първото ни излизане в дискотека изпи Самичка 2 бутилки водка, а аз минах на сокчета, че си казах, тая ще припадне, ще се ходи по болници, трябва да съм във форма... Нищо такова - момето цяла нощ танцува, а като тръгнахме, сякаш тя бе пилата соковете 😊
    Поздравявам те.
  • с "мокър" лед?
    мъжете какви ли не боклуци пиете
    само и само някоя на сарма да свиете!
Предложения
: ??:??