6.07.2007 г., 8:38 ч.

Пияният 

  Поезия
457 0 5
 Пияният осъден е и носи своя кръст,
 в бутилката със водка дави си тьгата,
 защо бе, хора, тъй го сочите със пръст,
 без жал впивайки злокобни погледи в душата.

 И той човек бе като вас
 и той някога умееше да люби,
 но любовта низвергна го със острия си нрав
 и от тогава все във тинята сърцето му се губи,

 Затова и пие - да забрави свойта скръб,
 но във чашката палачът му се крие
 и без да осъзнава, сам забива ножа в своя гръб,
 щом на химерената сладост се поддава. 

© Ивето Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??