18.05.2011 г., 22:44 ч.

Плач 

  Поезия » Бели стихове
704 0 2

Плача, смейте се!

Плача, сълзите капят,

 мъжки срам ме обгръща,

   но все едно, не ми пука.

Мога да плача,

  не за мен,

   не за всеки и всичко.

Плача не в хор,

  предпочитам да бъда солист.

Плача за тези, които отлитат,

а не трябва, защото са нужни.

Трогват ме чужди човешки постъпки.

Те са бели лястовици,

които закъсали търсят,

за които легенди звучат,

а не чакат отплата.

Смейте се!

За вас и от вас не бих страдал.

Вие даже над божия син се  присмяхте,

а после пълзяхте,

... слабите лазят.

Вие, жалки сенки, не повярвали в мрака

и в благодатна награда за святост.

За вас не мога да плача,

не плачете и вие за мен,

по-добре се посмейте.

Не ви мразя.

Не мразя презрени,

само моля се -

Бог да ни пази!

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??