Плачи, майко , плачи
за едничка ти Вяра,
че любов не личи,
щом се люби със мяра.
Жали , майко, жали
за детето едничко.
Ситен дъжд те вали,
аз съм още самичко.
Майко, гледай за дни
със едничка си вяра
в непрогледни тъми
и с очи за раздяла.
Плачи, майко, плачи
за едно ви сираче,
като с твоите сълзи
друг не ще ме изплаче.
© Николина Милева Всички права запазени