Сред леса, на гиздава полянка,
в шарена приятна полусянка,
дрехи разпиляла по тревата,
Лиса на чаршаф се излежава
и на отдиха се наслаждава.
А край нея Зайо из гората
скача и на глас брои дървата:
- Едно, три, четири, пет …
Едно, три, четири, пет …
Едно, три, четири, пет …
Лиса на чаршафа се надига,
и високо веждите повдига:
- Зайо,
ти какво край мен подскачаш?
И, дърветата като броиш,
цифричката “две” защо прескачаш?
- Лисо, толкова да ми се лѝби,
че, да си призная, “две” не видя!
© Ангел Чортов Всички права запазени
Нека се учат мъжете...