2.08.2023 г., 11:29 ч.

Плажни размишления 

  Поезия
267 2 1

 

Зърното - българско, е скъпо!
Ужасно скъпо при това.
Пет лева струва кукуруза,
а без мангизи е солта... 

 

Къде това ли? На морето!
Един кочан е две евра.
Различно бе в ТКЗС-то,
береш, вариш... бе свобода.. 

 

Но друго чудя се обаче,
защо по нашето море,
кочан сварен тъй много значи?...
И всеки плаща и гризе... 

 

Отидеш вечер в ресторанта -
пържоли, шишчета, мезе...
Цените също са галантни,
но кукуруз не се гризе. 

 

А царевица общо взето
се произвежда за животни...
По плажа явно са прасета
и плащат, щото са имотни.... 

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??