13.06.2013 г., 12:40 ч.

Пламен (посветено на самозапалилия се Пламен Горанов) 

  Поезия » Гражданска
355 0 2

Пламен изгоря!

Но неговият пламък ще гори навеки!

Сърцето на героя спря,

но не е спрял да буди възхищение у нас, у всеки.

Ведно с покруса,

ведно със стон и със тъга.

За рано спрелия живот,

живот отдаден на борба,

борба за други

и в миг прекършена съдба,

прекършена от други.

Поклон пред светлия герой,

икона, символ, ярък лъч!

Звезда във блясък –

това е Пламен, това е българският пример.

Това е той!

 

гр. София, 12.03.2013 г.

© Димитър Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много мило ми става на душата, когато чета такива творби! Поклон пред паметта на Пламен и приятелска прегръдка за поета, който го носи в сърцето си!
  • Поклон!
Предложения
: ??:??