Пламен изгоря!
Но неговият пламък ще гори навеки!
Сърцето на героя спря,
но не е спрял да буди възхищение у нас, у всеки.
Ведно с покруса,
ведно със стон и със тъга.
За рано спрелия живот,
живот отдаден на борба,
борба за други
и в миг прекършена съдба,
прекършена от други.
Поклон пред светлия герой,
икона, символ, ярък лъч!
Звезда във блясък –
това е Пламен, това е българският пример.
Това е той!
гр. София, 12.03.2013 г.
© Димитър Христов All rights reserved.