18.08.2018 г., 9:10 ч.

Пламък 

  Поезия » Любовна
513 0 1

Искрица лумва в гъста тъма -
неискана, нетърсена, излишна,
прокрадва се в самотната душа
и в миг запалва страница предишна.

 

Образ тъй мъглив и веч далечен
сега изваян е от пламъче парливо
и пак спомня ми законът вечен -
щом има огън, има и гориво.

 

Горещ и все пак някак леден,
по тоз синкав пламък ще изтлея,
но той дава ми като на просяк беден
сърце за кратко в шепи да посгрея.

 

Усмивка, поглед, лумване и щрак!
... изчезва даже без да се сбогува.
Но изглежда сякаш, като падне мрак,
все тоз нечакан пламък ще изплува.


09 Юни 2018

© Калоян Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??