Aug 18, 2018, 9:10 AM

Пламък 

  Poetry » Love
497 0 1

Искрица лумва в гъста тъма -
неискана, нетърсена, излишна,
прокрадва се в самотната душа
и в миг запалва страница предишна.

 

Образ тъй мъглив и веч далечен
сега изваян е от пламъче парливо
и пак спомня ми законът вечен -
щом има огън, има и гориво.

 

Горещ и все пак някак леден,
по тоз синкав пламък ще изтлея,
но той дава ми като на просяк беден
сърце за кратко в шепи да посгрея.

 

Усмивка, поглед, лумване и щрак!
... изчезва даже без да се сбогува.
Но изглежда сякаш, като падне мрак,
все тоз нечакан пламък ще изплува.


09 Юни 2018

© Калоян Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??