28.05.2008 г., 11:07 ч.

Планирани случайности... 

  Поезия
655 0 15

* * *

 

Провокирано от стиха на "Pobeditel" - "Кръстопът съм на безкрайни светове"

 

Нямам благодарност за живота си,

дарен ми е с любов, но без заслуги,

а любовта ме е закичила с хомота си,

за да дам живот на... други!....

А той море е от сълзИ и спомени,

пред него всеки изплаква душата си,

и все събира сълзите отронени,

и пази ги свято в недрата си...

"Отхапах" от него, а между зъбИте остана

привкУс на обич-тъга,

на любов, пресъхнала от... нямане

в очите на една жена!...

И като восък просълзи по дланите,

да ми напомня, че усещам

как в мен гори едно желание,

за неповторимост и... за вечност!...

Всяка своя стъпка ний избираме,

животът е изпълнен със потайности

и случайностите, ако са планирани,

нямаше да са... случайности!!!...

"Кръстопът съм на безкрайни светове",

по който лъч да тръгнеш - пътят ще е твоят,

ще минеш през пустини, през бури - ветрове,

по мен поемеш ли веднъж...

Завинаги си моя...

 

* * *

© Валентин Желязков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??