8.07.2010 г., 15:53 ч.

Плешивото куче 

  Поезия » Друга
956 0 0

 

“Плешивото куче”

 

Не искаме кучешки живот!

Момичета, песни и волност...

Плюем на къщи,

 пари и вещи...

без покрив,

сам - волен.

Без строги костюми,

чисти, колосани ризи,

оформени модно глави.

Косата – свободна,

дреха срещу студ.

Радост мимолетна и миг

с момиче...

... бяга ден и друг.

Бунт.

Бунтът срещу

          подтисници,

          порядки,

закони,

мода,

етика,

естетика,

свят.

Човек без дрехи,

без маска,

груб,

          разголен,

                    първичен,

Човек – открит, свободен

в поведение,

          искания,

                    чувства...

Воля, свобода, протест,

“Плешиво куче”,

търсим ние днес...

 

03.04.82

 

"Плешивото Куче" - унгарски филм - гаражен рок

© Валери Качов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??