26.05.2006 г., 21:32 ч.

ПЛОДОВЕ 

  Поезия
726 0 2

  ПЛОДОВЕ

Дръвчета, цветове ще моделират,
поглъщайки от земният си сок.
Зараждат плод, а тичинки умират
поръсени от кръговрат жесток.

Във юлската, небивала жарава,
пекат поруменелите лица.
И сладост неусетно все назрява,
събирана от дневните слънца.

На есен ще е циганското лято,
ще бъде панаир от плодове.
Листата ще закапят, но богато,
ше бъде земеделското сърце.

 

© Милена Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??