26 may 2006, 21:32

ПЛОДОВЕ 

  Poesía
728 0 2

  ПЛОДОВЕ

Дръвчета, цветове ще моделират,
поглъщайки от земният си сок.
Зараждат плод, а тичинки умират
поръсени от кръговрат жесток.

Във юлската, небивала жарава,
пекат поруменелите лица.
И сладост неусетно все назрява,
събирана от дневните слънца.

На есен ще е циганското лято,
ще бъде панаир от плодове.
Листата ще закапят, но богато,
ше бъде земеделското сърце.

 

© Милена Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??