14.03.2018 г., 11:42 ч.

По „Абсурдна“ от Андромаха (Белла) 

  Поезия » Друга
357 0 0

По „Абсурдна“

от Андромаха (Белла)

 

Тя не е абсурдна,

тя е лист от невидим роман,

тя е всичко неказано... и написано там.

Тя е музика тиха на крайбрежни вълни,

тя е шепот, отключващ невъзможни врати.

 

Тя е онова, което търсиш

отнякъде пред тебе да се появи,

но не знае сърцето, че нейният образ

теб в странно робство ще плени.

Свобода и разум тя ще ти отнеме,

спокойния сън и живот по канон.

Твоите мисли безжалостно ще обвземе,

следвайки древен природен закон.

И въпреки всичко мечтаеш за среща

с неизвестното чудно създание,

от векове което рисуват

и мълвят за него предания...

 

© Вили Тодоров Всички права запазени

В чест на един рожден ден! 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??