22.12.2017 г., 16:25 ч.

По дяволите 

  Поезия » Свободен стих
697 2 6

 

По дяволите всичко и всички,
които спите със завист завити.
И вие… да, вие – дребни душици,
които се мислите за велики.

Как ли обичате, как ли целувате
децата си сутрин на път за училище.
Щом за закуска с думи убивате,
въздигайки омразата във светилище.

Като бодил съм в ръцете ви,
но отрова за мен не намирате.
Това през деня изгаря очите ви,
защото винаги в нещо ме виждате.

Аз казвам открито, че съм такава.
Оставям следи без да ги искат.
Който усети сърцето ми някога,
не иска окови да го потискат.

И когато вечер смирено се молите,
използвайки някаква вяра налична,
бели ги искате, но са черни сълзите ви.
Еднакви сте вие, аз съм различната.

© Теодорина Аначкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??