23.12.2005 г., 20:13 ч.

По и на 

  Поезия
762 0 2

Между  кафетата на крак работим

и все се взираме в компютрите.

Животът ни тече по ноти,

написани за нас от мутрите.

 

Вечеряме по време на рекламите

И чакаме по спирките да съмне.

На партиите родни връз програмите

повръщаме изпитото във тъмното.

 

В задръстванията по кръстопътищата

преглеждаме набързо стари вестници.

Сред мафиотите по тържищата

дотук не срещнахме калесници.

 

И в утрото докато зелето претакаме

припяваме си песен стара:

че все се влюбваме, когато чакаме

по ъглите зеленото на светофара...

© Димитър Дянков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??