13.03.2011 г., 17:45 ч.

По калните зъбери стръмни 

  Поезия » Любовна
441 0 3
Последна си тръгва страстта,
понесла безкрая в очите ти.
Животът ни с теб снове чудеса,
потръпващи, светещи в дните ни.
 
Не, няма какво да ни спре -
по калните зъбери стръмни
не бива злощастна звезда да умре,
а нашата орис по тъмно
пак сбира душите и пали сърца,
оковите тежки тя сваля.
И в златна корона от мъдри Слънца
поредната обич се хвали!
Наситено нежно пролетта позвъни,
в радост родила капчуци,
чакала толкова нощи и дни
птичите пролетни звуци.
 
Откоси прехвърлят пленени очи,
кордон маргарити напъпили,
подсеща, че лятото в струна теши
безброя дъги тишината окъпали...
 
И нека пред нас есента се снишава,
нека под буря свирепа кълни
и свободата безукорно сгрява
чувството, чуждо на мяра, везни,
само то вечност дарява!

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Наситено нежно пролетта позвъни,
    в радост родила капчуци,
    чакала толкова нощи и дни
    птичите пролетни звуци.

    Невероятно е!
    Много ми хареса!
  • Благодаря ти - от майката на още една лъвица и твоя съименничка Явно е, че обичаме Йовков...
  • Хареса ми!Поздрав!
Предложения
: ??:??