18.03.2005 г., 0:18 ч.

По мидените устни на деня 

  Поезия
789 0 6

По мидените устни на деня

се стичат

мигове от капчици солени,

а пък

кораловият остров от съня

разтваря

зеници в очите ми големи...

 

Търкулвам

влажния си поглед  в утринта,

от струни - нежност

в обич тихо се пробуждам…

В милувка - време

длан разтварям с широта,

вървя напред

и през любов в живот поглеждам ...

 

Пулсира с трепет

морска грейнала звезда.

Сърце в сияние

на ореола свой танцува...

Със блясък - порив

на вълна, подир вълна

морето

с цялата си обич ме целува...

 

На остров див

разлистен шепот, като в пролет

от клонки - думи

цвят в цвета с любов сълзи...

Душата там

разтваря клепки в птичи полет

сред аромати

на ... ибискус и ... мимози ...

 

От стъпки - струйки

по вода рисувам чайка

и преминавам

по скалите снежно – бели...

На остров див,

навярно в близост до Ямайка –

вървя с коси

в тюркоаза жадно корен вплели...

 

Разгръщам мигове

сребристо - сини листи

и сея багри,

с топли думи в цветове ...

Като за празник

се обличам с рокля – мисли

от късчета,

съшити с обич светове...

 

И преминавам ...

... преминавам ...

През времето не спирам да вървя ...

 

(Градя живота си от ехо с векове ...)

 

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??