4.04.2011 г., 19:42 ч.

По острия ръб на Живота 

  Поезия » Философска
1279 0 32

По острия ръб на Живота

сърцето ми ловко жонглира.

Издрани до край, сетивата

се мъчат да го контролират.

 

 

Аз искам да бъда такава,

каквато ме Господ създаде-

да будя с любов, добротата

да пазя... Но вътре ръжда е,

 

 

кръвта ми в струи потича...

Навярно се казва измама,

когато лъжа се изрича

по точно скалъпена схема!

 

 

За кой!? Та човекът за кокал

убива, разкъсва, помита...

В сърцето му огън изгаснал,

душата - в скреж е обвита!

 

 

Не искам, не мога да бъда

отрова за другите хора.

В тях Богът е лична присъда,

сърцето им - част от затвора.

© Петя Кръстева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??