29.11.2007 г., 9:08 ч.

По равно разделихме късчетата самота... 

  Поезия
550 0 8
В остатъка от спомени
открих кратък миг на една раздяла.
В хилядите, вехти клони оголени,
получих на парченца накъсаното „цяло”...

В истерията от сънища
повиках две изгубени души.
Поне там да не бъдат същите -
див отпечатък от изгубени мечти...

В крехката светиня
преплетох пръсти, като за молитва,
ала не зарекох нищо и немислила
отминах, сетне гласът пресипна...

В тебе оставих си късчета надежда.
В мене премълчах думи скрити.
И продължила по пътя, който ни отвежда,
аз притихнах... На пук устните ми бяха свити...

... защото не исках пак да съм загубила...
не исках парещи истерии...
И ласките останаха си несънувани,
и две длани сплетени като за последно...

И опустяла беше улицата...
Ъгълът самотен зееше отсреща...
Нямаше за връщане приумици...
Грешка щеше да е всяко неистово обръщане...


Раздяла бе, а нямаше сбогуване...
Ни сълзи или мъничко тъга...
Само поглед, сетне мисъл за завоя...
По равно разделихме късчетата самота...

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??