13.07.2008 г., 19:36 ч.

По-силна от надежда 

  Поезия » Любовна
1002 0 8
Когато уморена си от скитане,
когато те изпъдят, че си стара -
окъсана от дългото обичане,
ела - тук има някъде китара.

Ще ти посвиря. Нямам глас да пея,
за всеки звук ти имаш свой рефрен -
за първото и за последно вричане...
Недей да плачеш - още си във мен.

От себе си не мога да изтръгна
дори частица от неравния ти път.
За мене ти - единствена светица
оставаш млада. Тук ти е домът.

Дори и със раздърпани одежди,
дори безкрила можеш да летиш.
По-силна от последната надежда -
не искам никога да ме щадиш.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??