20.07.2016 г., 16:39 ч.

По стъпките на огненото лято 

  Поезия » Друга
594 0 1

По стъпките на огненото лято

дете на вятъра рисува с длан вълните

и само непокорни гларуси на ято

с крясъци достигат висините.

В теменуженото синьо на небето

се скриват погледи на влюбени девойки

и замечтани тръгват откъдето

въздишките чертаят път в морето.

По стъпките на огненото лято

вървя, събирам в шепи зноя

частици обич в раковини скрити

с дъх на море открадвам от прибоя.

След стъпките на огненото лято

следи остават, песъчинкови табели

обвито с плащ от старо злато

рисува лятото светулки избледнели.

© Мая Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??