12.02.2008 г., 8:32 ч.

По-тежка от море... 

  Поезия » Друга
1393 0 36

Изгубен мрак. Брадясал капитан.
Виси звезда. Вълни. Брегът го няма.
Лулата му дъхти на стар тамян.
А корабът е храм, но е продаден.
Сирените... Не пяха ли добре?!
Не смеят да го гледат. Не се смеят.
Една сълза. По-тежка от море...


Една жена бе скочила от кея.

 

2005

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??