5.11.2014 г., 12:55 ч.

По завоите избяга ми умът 

  Поезия » Философска
398 0 2

По завоите избяга ми умът

 

Докога ще чакам мъдростта

да слезе от екрана,

да ме разбуди с възрастта

и сам съдбата си да хвана.

 

Докога ще стрелкам със усмивки

красивите жени,

а дрелката на мойте придобивки

напразно ще върти.

 

Докога ще се осланям

на случайността –

вижте го – аслан е

той на глупостта.

 

По заблудите на правия ми път

се залутаха съмнения,

по завоите избяга ми умът

във насрещното движение.

 

Всъщност праведен ли бях,

когато бях прав. Или не бях.

И правилно ли досега живях,

или живота пропилях.

 

Докога ще се съмнявам

и ще тъна в суети,

а после – съжалявам

за изгубените дни.

 

Кой ни лъже, че смирение

ще ни утеши,

нали смъртта ми е спасение,

за което плачеш ти.

 

Ботьо

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • благодаря фери, усмихнат ден за теб и поздрави
  • Избягал си от отвлечената абстрактност, която чета във философската поезия напоследък. Направил си нещо различно и оригинално и в същото време си се взрял в душевността си и си задал точните въпроси.
    Поздрави!
Предложения
: ??:??