май 2013 Румяна Славова
Рисувам страхове-
в различни цветове.
Кръщавам поотделно всеки-
да ги разпознавам.
В рамки ги поставям-
сякаш бих могла да ги забравя!
Някой бавно избледняват.
Остават бегли очертания...
Други още озверяват
и срещу лицето ми се зъбят!
Със стиснати юмруци
гледам ги в очите!
Те за гърлото ме сграбчват
и краката ми огъват!
Все пак говоря им,
без глас,
нали сме близки...
Право нямат те
да ме притискат!
Не ще спечелят!
В заешкото ми сърце
расте и зрънце смелост!
Един след друг
с тях ще се разправя;
ще скърцам зъби;
през глава ще крача...
Нали това е
истинската същност на куража!?
Онези упоритите ще опаковам-
на дявола подарък ще изпратя!
А избледнелите,
на стената,ще запазя...
Да помня,
че съм победила!
© Румяна Славова Всички права запазени