4.02.2018 г., 21:10 ч.

Почекај лето 

  Поезия » Философска
321 1 2

Почекај лето

почекај кај моите сандали од песок и сонце

почекај ќе дојде есента со кочии од дожд

за да отвори пат за зима

за да го вдишам студениот воздух на декември

да дојде куќна слава

еден роденден и една Нова година

почекај лето

не оди си

додека да разбудам змејови

во неговите очи

со мојот поглед во кој спие добрина.

 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??