Feb 4, 2018, 9:10 PM

Почекај лето 

  Poetry » Phylosophy
327 1 2

Почекај лето

почекај кај моите сандали од песок и сонце

почекај ќе дојде есента со кочии од дожд

за да отвори пат за зима

за да го вдишам студениот воздух на декември

да дојде куќна слава

еден роденден и една Нова година

почекај лето

не оди си

додека да разбудам змејови

во неговите очи

со мојот поглед во кој спие добрина.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??