6.07.2016 г., 10:19 ч.

Почивка - мечта 

  Поезия » Друга
243 0 0

                                               Почивка-мечта

 

Почивка на планина или на море?

Работиш ден след ден, Животът си тече,

и ето идва почивката, а сега накъде,

а навън слънцето жарко пече ли пече.

Дали да почина на нашето Черно море,

аз българин съм, не бих отишъл другаде.

Ах, море любимо, останало в моето сърце,

не съм те виждал отдавна, мое море!

Ти посрещаш и изпращаш българи и чужденци,

с златен пясък, ярко слънце. Колко хубаво, нали?

Вълните се гонят една по една към брега,

Една прекрасна морска картина, чудесна!

Ти чакай ме, мое море! Ще дойда! Но не Сега!

 

На почивка на планина тръгвам веднага,

там сред ели и борове гъсти и малка река.

С любим човек до себе си под ръка,

на чист въздух, до реката огън ще стъкмя.

На въглените месо ще изпека,

с човека до себе си ще го споделя.

Ще гледаме замечтано малката река.

Река понякога буйна, пълноводна, но малка сега.

Река като живота, който отминава,

и само спомените край нея остават!

Прекрасна е природата ни Родна!

Ще прегърна любимата жена сега

и ще я целуна нежно в уста!

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??