19.05.2024 г., 17:37 ч.

Почивният ден на светулките 

  Поезия
180 2 2

ПОЧИВНИЯТ ДЕН НА СВЕТУЛКИТЕ

 

... когато тишината трепетулка в дълбокото на моите гори,

почивен ден за моята светулка аз обявявам утре – до зори,

не ме търсете, моля ви, за нищо, не ставам за покой и тишина,

бях пепел във прегазени огнища, и споменче за слънчеви петна,

невям живях в светулкови коруби? – и, мила Джени в цъфналата ръж,

 

една Жена ли тихо в мен се влюби, и сетне ме разлюби като мъж? –

сях бури, ветрове, и жънах жито, събрах брашно – две шепици на прах,

пред мъжките признания, които със стиснати уста ги премълчах,

преглътнал прах от не една вихрулка, потъвам тихо в залеза дълбок.

Почивен ден за моята светулка! – а вашата дано я пази Бог.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??