23.10.2016 г., 17:18 ч.  

Почивно време 

  Поезия » Друга
349 0 0

Почивно време

 

Красиви дни, слънчеви и многоцветни,

без капчица тревожност, без дъждовни нотки.

 

Облачните мисли вятърът разсее,

сълзливи болки преобърна във смирение.

 

И тялото ми няма тежест –

почти не стъпвам, пърхам като пеперуда.

Колко малко ми е нужно,

усещам щастие, полуда...

 

Днес съм тук, утре – там, 

а после – някъде, където и да е...

За малко ще живея във безвремие,

но пак посока ще задам:

 

Отдавам се на волности, игри,

предавам сетивата на наслада...

Безцелно в своя темп върви

почивно време – заслужена награда!

 

Зарежда ме морето със синята безкрайност.

Балканът ме прегръща с Величествена цялост.

А сгушеното в пасторала, такова мъничко, но ценно

на свойта простота ме подчинява.

 

Възтържествува в мен духовното,

привлечено от стойностите на културата,

преплетено в история на Родното 

и чуждо въплъщение в архитектурата.

 

Готова съм – напълно обновена,

суетната ми същност е задоволена.

Обръщам пътя, работата ме зове –

градът ме вика в реалното си битие.

 

(Кrasi Geneva – 04. 09. 2016 г.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Красимира Генева Всички права запазени

написах го в любия ми град Несебър, който ме вдъхновява и зарежда

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??