4.02.2012 г., 1:31 ч.

Почти любов 

  Поезия » Любовна
672 0 0

 

Да усетиш полъх от косите ù,
дори невидима, да я усетиш...
... докосване от чужда длан,
и устни върху устни да прилепиш.

...
Да вдишаш хиляди емоции...
сякаш срещу теб стои и чака,
колко ли утеха ни е нужна
да признаем нашата уплаха?

Да отпиваш внезапно от нея
всяка мъничка капка сълзи...
сякаш извор на вечната жажда
си намерил и той те държи.

Сякаш знаеш, че тя е човека,
който може да те разгневи...
и преди да умреш, за утеха
единствена ще те приюти.

Тази нежна усмивка, за бога!
... а косите, о, Господи! Спри!
Целувки с елемент на тревога,
изразяващи обич почти...

 

© Любослав Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??