Превърнах се в очакване измамно
и за мига забравих да живея.
Ден и нощ до блудкавост се сляха,
затъмниха слънцето, луната.
Мислих си до днес, че по рождение,
на всеки правилна посока се полага.
Но трябвало за мястото си под небето,
да впрягаш свойте сили ежедневно.
Така за оцеляване борбата,
от добрия по-мъдър ще направи.
И този, който търси си правата-
за стореното заслужил е отплата.
© Пепи Оджакова Всички права запазени