13.07.2011 г., 8:46 ч.

Под дъжда 

  Поезия » Любовна
1040 0 16

Май не съм от онези жени,

дето щедро обсипваш с подаръци

даже мойте рождени дни –

малко странно, но вечно забравяш.

 

Нежността ти е с друг адресат,

може би за онези, които

лицемерно света ти крадат

и стандартно търгуват мечтите.

 

Знам, че аз не приличам на тях

и защото съм твърде различна

не очаквам от тебе цветя –

аз съм твоето странно обичане,

 

дето може до теб под дъжда

да изгаря под капките луда,

тази, дето жадуваш в съня

и която да чакаш си струва...

 

И която във твоя живот

мигновено взривява покоя

с нестандартна и жива любов...

И която до болка е твоя.

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??