26.05.2016 г., 16:22 ч.  

Под слънцето ни нищо ново 

  Поезия » Философска
295 0 0

Под слънцето ни нищо ново

 

Под слънцето ни няма нищо ново,

тук преди мене някой е живял

Дошли сме всички тука на готово...

Аз знам какъв е днешния ни хал!

 

Живота ни е един тъжен помен,

един голям рeкъвър на света.

Удобен ли е или неудобен,

ще види ме по нашата следа.

 

И ний си мисли ме, че тук сме нещо,

 че ние тук сме пъпа на света.

О, ний се тътрим в лабиринта вещо

и тук стоим през многото лета!

 

Не знам защо сме тъй претенциозни-

във всичко търси ме оригинал!

За мен това са приказки помпозни,

защото друг преди нас го е създал!

 29.08.2011г.Драгойново

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??