22.03.2011 г., 20:57 ч.

Под всичко това се събужда пролетта 

  Поезия » Пейзажна
749 0 3





Под изгнилата шума на листата
извират спомени и шуртят води
под вкоренената влага на земята
събуждат се сияйни скрити мисли

Под подправения взор на мълвата
изнамират се корени от сурови съдби
под изсъхналите клони на липата
събират се наново събудени души

Под лепкавата пръст на низината
покълват кълнове от надеждни мечти
под широките плещи на балкана
извират планове на неродени моми

Под острите върхове на планината
събуждат се търсачи на истински притчи
под опасните скали на стръмнината
ехтят хрипове на болни човеци

Под изморените крачки на тишината
отекват ненадейно чудно скрити вести
под мрачните покриви на тъмнината
все още живеят истински будители

Под утринните ласки на ведрината
изгряват вече топли слънчеви лъчи
под скритите пазви на истината
започват нови политически борби

Под всичко това се събужда пролетта!

© Светлана Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тодор, пролетно настроение и много усмивки и за теб!

    Веси, слънчеви откровения и много цветни фантизии в рими ти пожелавам. Честита пролет!

    Нина, пролетна цветна фиеста да минава до теб и красиви сбъднати очарования. Честита пролет!

    Николина, топъл полъх от нежен пролетен вятър, довял много красиви вдъхновения ти пожелавам. Слънчеви усмихнатости и щастливо пролетно настроение ти пожелавам!
  • Светла пролет
  • хубаво
Предложения
: ??:??