26.10.2011 г., 22:06 ч.

Подарък 

  Поезия
603 0 4

Подарък

 

 Половин век - достатъчно време,

 да останеш невръстно дете;

 страха за ръка да поемеш -

 залитнеш ли - да те подпре.

 

 И даже успяваш навярно

 стрелките за миг да поспреш;

 и грешно не вземаш за вярно;

 и без да ядеш, пак растеш.

 

 Наесен пък, вместо да виждаш

 тъга в листопадната жар,

 носа си нахално зазиждаш -

 следлетен житейски комар.

 

 И сигурно вече започва

 векът посивял да личи,

 но нямаш ли срок за просрочване,

 усмихнат отваряй очи.

 

За здравето на тати

© Владислава Генова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??