11.07.2024 г., 18:27 ч.

Подарък 

  Поезия » Бели стихове
83 1 0

Никога нямам подарък
за твоя рожден ден..
А ти ми подари,
каквото винаги съм искала -
очи, които да сънувам.
За теб светът ни

вече е прозрачен,
и всяка наша мисъл, 
затова, когато плаках под една липа
ти подарих прегръдка
по днешния вятър, 
който може би знае
къде си.
Свещи са. 
Вече са свещи - 
кротки пламъци - нашите думи 
и срещи.
Една прегръка и една сълза.
А ти ми подари вселена,
която да обичам.

© Лилия Минева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??