16.08.2008 г., 21:40 ч.

Подарък си от Рая 

  Поезия » Любовна
1068 0 29

 

Музика>>>


Създадох те случайно.
Във стиха си.
Рисувах те с най-топли цветове.
Усещах аромата на дъха ти,
проникващ от отвъдни светове!

Сменявах маските.
Гримасите в лицето.
И често те разплаквах, но уви...
Рисувах ти усмивки заслепени
от сянката на моите сълзи.

Но беше хубаво...
и тъй неотразимо
се стелеха по тебе лист по лист
и все набъбваха синеещите вени,
докосвани с ръката на артист!

Ти беше истински.
Подарък бе от Рая.
Макар, че те сънувах. Всяка нощ
разпалваше миражите до края
в сатенен блясък и сребрист разкош.

Сега те има.
Смело ме прегръщай.
Не съм чуплива. Виждаш ли? Не съм.
До мен ли си, назад не се обръщай.
Така грехът по-малко ще тежи.

Налей ми вино.
Зная, че обичаш.
Събличай бавно. Нежно ме люби!
Виното подслажда сетивата...
Налей да пием, да не ни горчи!

© Анета Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??