6.09.2018 г., 13:59 ч.  

Подарък за антиПриятел 

  Поезия » Хумористична, Друга
270 0 4

(На мястото на празните тирета, поставете двусрично име на антиПриятел,  повторено два пъти)

 

Ех,  _ _ _ _, _ _ _ _ знам ги аз такива –

"наивни и смирени" хитреци.

„Заспал вулкан“, готов да те залива,

щом хора покрай него са дошли.

 

Закичен /а със/ с красива папийонка,

от тайни, от кроежи, от лъжи.

Не Цар, ами олющена пионка,

(Царица, не – олющена пионка,)

със злост готова да ни задуши.

 

Тъй както другите ги виждаш ясно

и все ги преценяваш на кантар.

И ти, да знаеш, виждаш се прекрасно

с пороците като „Божествен дар“!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Има доста хора в днешно време (за съжаление), които заслужават такъв подарък, Елка. Благодаря ти и поздрави
  • Добре казано! Много ми харесва!
  • Благодаря ти, LiaNik! Поздрави от мен!
  • Интересно е и много хубаво измислено. Благодаря!
Предложения
: ??:??