1.Когато зимата почука на капчука
и вятърът докара с чувала сняг –
старецът намята своята шуба
и с новите си очила изглежда млад.
Припев:
Коледа - в сърцето е на всеки!
Само мъничко бял прашец е
нужен за Коледен венец.
2. От планината се спускат седемте джуджета
със шейни от корита. Едно момиче в бяла рокля
отваря входната врата.
Припев:
Коледа - в сърцето е на всеки!
Само мъничко бял прашец е
нужен за Коледен венец.
3. Старецът стои като висулка
и с тих глас шепти: „Познавам тез очи“!
От камината изпуква фойерверк –
сърцето му трепти.
Припев:
Коледа - в сърцето е на всеки!
Само мъничко бял прашец е
нужен за Коледен венец.
4. Пее на старецът сърцето -пее от любов.
По стъпките на червените ботуши танцуват
всички като снежинки радостно навън.
С подаръци в сърце – хайде на хорце!
Припев:
Коледа - в сърцето е на всеки!
Само мъничко бял прашец е
нужен за Коледен венец.
© Тодорка Атанасова Всички права запазени