5 дек. 2018 г., 14:32

Подарък за Дядо Коледа 

  Поэзия
708 1 1

1.Когато зимата почука на капчука

и вятърът докара с чувала сняг –

старецът намята своята шуба

и с новите си очила изглежда млад.

 

Припев:

Коледа - в сърцето е на всеки!

Само мъничко бял прашец е

нужен за Коледен венец.

 

2. От планината се спускат седемте джуджета

със шейни от корита. Едно момиче в бяла рокля

отваря входната врата.

 

Припев:

Коледа - в сърцето е на всеки!

Само мъничко бял прашец е

нужен за Коледен венец.

 

3. Старецът стои като висулка

и с тих глас шепти: „Познавам тез очи“!

От камината изпуква фойерверк –

сърцето му трепти.

 

Припев:

Коледа - в сърцето е на всеки!

Само мъничко бял прашец е

нужен за Коледен венец.

 

 

4. Пее на старецът сърцето -пее от любов.

По стъпките на червените ботуши танцуват

всички като снежинки радостно навън.

С подаръци в сърце – хайде на хорце!

 

Припев:

Коледа - в сърцето е на всеки!

Само мъничко бял прашец е

нужен за Коледен венец.

 

 

 

 

© Тодорка Атанасова Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Коледна песен »

16 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??